Ebit Lew buat trend ‘Angkat Ayang’, ada yang ‘petik’ nama Zul Ariffin

Tindakan pendakwah bebas Ebit Lew menjayakan trend ‘Angkat Ayang’ di aplikasi TikTok ketika ini menarik perhatian orang ramai terutama golongan muda, baru-baru ini.

Menerusi akaun TikTok miliknya, pendakwah berusia 38 tahun itu dilihat melakukan cabaran yang sedang popular itu bersama isterinya dengan mengenakan persalinan raya sedondon berwarna hitam.

@ustazebitlew #angkatayang#ebitlew#fyp#viral#love ♬ suara asli – JALANIAJADULU

Dengan latar belakang lagu rancak DJ Premium Mashup Old Mengkane, dia cuba mendukung isterinya yang keluar dari kereta sebelum masing-masing tersenyum ceria memandang ke arah kamera.

Baru dimuat naik dua hari lalu, video berdurasi 14 saat itu mendapat 5.1 juta tontonan dan lebih 10,000 komen netizen yang rata-rata memuji aksi ‘sweet’ dan romantis pendakwah tersebut.

Mana tidaknya, ia secara tidak langsung dapat menunjukkan sisi berbeza pendakwah berbangsa Cina itu selepas banyak berkongsi mengenai kerja kebajikan yang dilakukan selama ini.

Malah, ramai juga memuji kecomelan pasangan berkenaan selain meluahkan rasa teringin juga untuk ‘diangkat’ oleh pasangan apabila hubungan sudah halal nanti.

Zul Arifin tak join?

Sumber: TikTok Ebit Lew

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*