Amar Baharin – Duit banyak dan rumah besar tak boleh bawa mat1 pun

Pelakon Amar Baharin mengakui ada hikmah di sebalik pand3mik Cov1d19 yang menjadikan hidupnya lebih terurus sekali gus mendekatkan diri pada Allah SWT.

Menerusi laporan Kosmo Online, pelakon berusia 36 tahun itu mend3dahkan dia terlalu sibuk mengejar dunia sebelum ini sehingga terlupa bekalan untuk akhirat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amar Baharin (@amarbaharin)

“Buat saya, selama ini terlalu kejar dunia. Solat selalu tinggal sebab sibuk dengan kerja. Amalan lain jangan ceritalah. Memang ke laut.

“Sekarang ini, tinggal solat rasa d0sa b3sar sangat. Lambat sikit tunaikan solat rasa t4k senang duduk. Insya-Allah, saya harap dapat istiqamah begini sampai saya mat1,” katanya.

Selain itu, jika dilihat di laman Instagram miliknya, pelakon drama Cemburu Seorang Perempuan itu sering berkongsi posting menghafaz al-Quran.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amar Baharin (@amarbaharin)

Amar berkata, dia malv bagi mengakui proses berkenaan sebagai satu hijrah sebaliknya hanya ingin menjadi manusia yang lebih baik.

“Ada orang dua tiga hari sertai aktiviti tabligh, terus kata diri sudah berhijrah, pakai serban dan sebagainya. Tapi, itu terpulang.

“Semakin saya berusia, semakin saya sedar yang dunia ini hanya sementara. Duit banyak-banyak, kereta dan rumah besar, semua itu tak boleh bawa mati pun,” ujarnya.

Amar berkahwin dengan aktres, Amyra Rosli pada 11 November 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Aqeef Anaqi dan Ayra Aryssa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amar Baharin (@amarbaharin)

Sumber: Kosmo Online

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*