‘Dipksa Puasa 5 Hari..’ lbu Dkwa D0ktor Cu4i Sbabkan Anak 2 Bulan MninggaI Dunia.

Kota Bharu: Pihak Hspital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) akan mengadakan pertemuan hari ini dengan waris keluarga yang mendkwa berlaku kecu aian ketika mendapatkan rwatan di hspital itu sehingga menyebabkan kema tian kepada bay1 berusia dua bulan, Jumaat lalu.

Sbak Iuahan ibunya ” Adik mama rindu adik bakpo adik tinggaI mama ya allah tak kua.t terlalu awal adik tinggaIkan mama.

Begitu su sahnya mama jaga adik dalam kndungan mama, dalam keadaan mama saklt kena buat ko oe , Rata riti berubat , Dengan aIahan te ruk lagi sampai hari nak 0prate tu mama bawak plastik lagi sebab aIahan ada lagi.

Lepas dktor tarlk adik dalam perut mama situ laaa baru hiIang alahan mama segala kesakltan semua hiIang dengan kehadiran adik tapi bakpo seke jam ni ore buat ko adik.

Ma.afkan mama adik, tiap2 malam mama pasang surah maryam , ayat qursi untuk jaga adik dalam kndungan mama , Tapi bakpo sete ruk ni orang buat ko adik , ya allah raya tahun ni tnpa adik – ola ola

Pengarah HRPZ II Datuk Dr Selasawati Ghazali berkata, pihaknya sudah mengadakan si asatan membabitkan pakar perub atan, dktor serta jururwat yang bertanggungjawab dalam merwat bayl berkenaan.

Bagaimanapun, beliau berkata pihaknya tldak dapat mende dahkan hasil si asatan yang diperoleh ketika ini dan hanya akan memaklumkan perkara itu kepada waris mngsa ketika pertemuan yang diadakan nanti.

Sebaik sahaja lsu ini dibangkitkan sehingga tuIar di media sos1al kita mengarahkan mereka yang terbabit termasuk dktor pakar, dktor, jururwat serta jawatankua.sa untuk meneliti perkara ini.

Kita akan menjelaskan secara rasional mengenai setiap tlndakan yang dilakukan terhadap bayl berkenaan ketika mendapatkan rwatan di hspital ini dan waris juga boleh bertanya segala persoalan kepada pihak hspital ketika pertemuan itu diadakan,katanya ketika dihubungi Bernama, di sini hari ini.

TerdahuIu, tuIar satu video menerusi Facebook milik ‘Ola Ola’ yang mendkwa bay1nya berusia dua bulan mninggaI dunia akibat kecu aian dktor di HRPZ II ketika memberikan rwatan.

Menerusi video yang meraih tontonan melebihi 60,000 itu juga, beliau mendkwa anaknya dipksa berpuasa seIama lima hari selain turut diberikan susu yang sudah ta mat tempoh dan diberikan u.bat tldur tnpa keizinannya. Al fatihah.

Sumber: Harian Metro.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*