Diculik sejak 5 hari lalu, seorang wanita ditemui mati dalam gaung

Mayat seorang wanita yang dipercayai mangsa culik pada Ahad lalu ditemui meninggal dunia dalam gaung di Bukit Tekali, Hulu Langat, Selangor pada 27 September lalu.

Menurut Ketua Polis Negeri Sembilan Deputi Komisioner Ahmad Dzaffir Mohd Yusoff, mangsa yang disyaki dibunuh telah dijumpai oleh orang awam kira-kira jam 3.30 petang.

“Pemeriksaan lanjut ke atas mayat berkenaan mendapati mangsa merupakan kes culik sedang disiasat berdasarkan kad pengenalan dan dokumen yang ditemukan bersamanya serta pengecaman ahli keluarga,” ujarnya.

Katanya, pihaknya menerima laporan daripada sepupu mangsa sehari selepas dilarikan di kawasan rumahnya di Broga, Lenggeng dan turut menerima mesej daripada suspek untuk meminta duit tebusan.

Malah, seorang lelaki berusia lingkungan 20 tahun telah dipanggil oleh pihak polis di Ampang, Selangor untuk membantu siasatan.

Difahamkan, mangsa dan lelaki tersebut merupakan pasangan kekasih yang mula berkenalan di laman sosial sejak awal tahun dan tujuan atau motif pembunuhan dipercayai ada kaitan hutang.

Tambahnya lagi, lelaki itu akan direman selama 15 hari bermula 28 September lalu serta hasil ujian saringan air kencing mendapati dia negatif dadah dan kes akan disiasat mengikut Seksyen 12 Akta Penculikan 1961.

Sumber: Harian Metro

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*