Diam2 dah berhijab? Mas Idayu dipuji manis – “Kalau tak, nampak garang”

Penampilan penyanyi dangdut, Mas Idayu yang mengenakan hijab hampir dua minggu lalu mengundang perhatian dan persoalan warganet sama ada dia sudah mengambil keputusan untuk berhijrah.

Menerusi laman Instagram, dapat dilihat penyanyi berusia 49 tahun itu tampil lebih sopan dengan berkongsi posting memaparkan aktiviti harian kepada peminat dan pengikutnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Masidayu Mesnun (@masidayu1001)

Salah satunya adalah foto penyanyi yang popular dengan panggilan ‘mummy’ itu sedang melakukan aktiviti ‘dine-in’ atau makan di restoran pada 1 September lalu sehingga menerima lebih 30,000 tanda suka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Masidayu Mesnun (@masidayu1001)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Masidayu Mesnun (@masidayu1001)


Meskipun tiada kenyataan rasmi mengenai ‘penghijrahan’ tersebut, foto penyanyi lagu Cintaku 100% itu turut dihujani komen peminat dari negara seberang Indonesia yang bersyukur serta memuji penampilan baharu berkenaan.

Malah, ada juga segelintir individu mengatakan penyanyi yang pernah menerima jolokan ‘Ratu Gelek’ itu kelihatan semakin muda dan berseri selain mendoakan supaya dia kekal istiqamah dalam menutup aurat.

Cantiknya! Sejuk hati tengok 

Moga terus istiqamah

Sebelum ini, terdapat beberapa artis wanita turut terbuka berkongsi imej baharu mereka seperti Betty Rahmad, Nana Mahazan, Izara Aishah, Farah Nabilah dan ramai lagi.

Sumber: Instagram Mas Idayu

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*