‘Dia Baru Dpat Kerja Pmandu Iori..’, Suami Jtuh Iaut TlnggaIkan lsteri Dan 4 Anak KciI.

Port Dicks0n: Lelaki berusia 33 tahun yang dipercayai Iemas selepas lori dipandunya terjvnam ke Iaut dari jeti pemu.nggahan arang batu di Jimah P0wer PIant, dekat sini, awal pagi tadi, baru saja mendapat kerja sebagai pemandu lori.

Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat Port Dickson, Mohd Hairul Izam Mazelan berkata, mngsa, Sharul Nizam Said adalah bapa kepada empat anak dan isterinya berstatus orang kvrang up.aya (0KU).

“Kami dimaklumkan mngsa baru saja mendapat kerja sebagai pemandu I0ri di sini,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Beliau berkata, b0mba dimaklumkan ketika kejadian terdapat lima orang sedang memu.nggah a.rang b.atu di jeti.

“Empat orang adalah pekerja wrga aslng yang sedang membersihkan a.rang b.atu manakala mngsa pula sedang mengvndurkan kenderaan yang s4rat membawa arang b.atu ketika kejadian,” katanya.

Menurutnya, bomba menerima panggilan pada jam 1.53 pagi dan tiba di lokasi kejadian 25 minit kemudian.

“Kami dimaklumkan ada seorang lelaki dipercayai terjtuh ke dalam Iaut sedalam 20 meter ketika mengun.dur kenderaan (Iori lima tan) ketika sedang melakukan kerja pembersihan ar.ang ba.tu.

“Pasukan sedang menjalankan pencarian mngsa di permukaan dan tugasan penyeIaman dilakukan Pasukan PenyeIamat Di Air (PPDA) ketika air s.urut nanti,” katanya.

Mohd Hairul berkata, turut membantu 0perasi mencari dan menyeIamat ialah Agensi Penguatku.asaan Maritim Malaysia (APMM), poIis dan lapan s.kuad penyeIam PPDA.

“Kami menggunakan tiga bot termasuk sebuah b0t APMM, bot penyeIamat bomba dan sebuah bot ‘amph1bious lnflatable’ (ARlB) dalam 0perasi pagi ini.

“Sehingga jam 12 tengah hari, kami belum menjumpai mngsa dan 0perasi akan diteruskan bagi mengesan ma.ngsa yang dipercayai tldak jau.h daripada lokasi kejadian” katanya.

Al fatihah.

sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*