‘Dia Abg Yang Paling Baik..’ Tengok Ceramah, Al-Quran Petanda Arwh Prgi SeIamanya – Adik.

JOHOR BAHRU – Adik kepada mngsa, Muhammad Irfan Ismadi, 19, tldak menya.ngka peru.bahan pada abangnya yang semakin menjaga hubungan dengan Allah SWT sebagai petanda akan mninggaIkan mereka sekeluarga buat seIamanya.

Muhammad Mustaqim, 23, mninggaI dunia setelah terlibat dalam kemaIangan apabila Iori penghantar bngkusan dipandunya terba.bas dan terba.kar dalam kejadian di Jalan Kolam Ayer, di sini pagi hari ini.

Muhammad Irfan berkata, abang sulungnya itu menjaga solat lima waktu, menonton video ceramah agama selain kerap berk0ngsi petikan ayat al-Quran di profil aplikasi WhatsApp miliknya sejak sebulan lalu.

“Abang juga tldak pernah mengaba.ikan tanggu.ngjawab sebagai anak apabila selalu memberikan duit belanja buat orang tua saya selain membelikan barangan keperluan dapur. Jika dia ada duit lebih, dia akan bagi lebih.

“Bagi saya, dia adalah abang yang paling baik. Jadi, mendengar perkhabaran dia terlibat kemaIangan itu buatkan saya cukup terkiIan. Lebih re.muk hatl saya apabila tengok dia matl dalam keadaan begitu (terba.kar),” katanya kepada pemberita hari ini.

Muhammad Irfan yang merupakan anak bongsu itu berkata, dia yang memberitahu abangnya tentang kerja kosong di syarikat Iogistik itu setelah tahu arwh berminat dengan bidang kerja tersebut.

Katanya, dia turut bekerja di syarikat sama sebagai penjaga stor di cawangan Uda Utama manakala abangnya bekerja di cawangan Seri Bahagia, Larkin sejak bulan Mei lalu.

“Saya dapat tahu tentang kemaIangan itu setelah dihubungi penyelia saya. Saya berge.gas ke lokasi kejadian namun sudah selesai,” katanya.

Salam tkziah. Semoga pmerg1an arwh dalam husnul khotimah. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*