‘Cpatnya Mak Prgi..’ lsteri MninggaI Dunia, Suami Prah Kmalangan 3 Knderaan.

Pekan: Dua ma ut dalam kemaIangan membabitkan tiga kenderaan di Kilometer 36 Jalan Pekan-Nenasi-Rompin, di sini, hari ini.

Dalam kejadian pada 12.30 tengah hari itu, mngsa yang ma ut ialah pemandu Proton Saga, Chaw Jiun Shyan, 27, dan pemandu Perodua Myvi, Zainong Abdullah, 56, dari Paslr Gud.ang, Johor.

Ketua PoIis Daerah Pekan, Superintendan Mohd Zaidi Mat Zin, berkata berdasarkan Iaporan, si asatan awal mendapati Jiun Shyan yang memandu Proton Saga dalam perjalanan dari arah Rompin menghala ke Pekan.

Menurutnya, setibanya di tempat kejadian, kenderaan yang dipandu Jiun Shyan terba bas sebeIum memasuki laluan bertntangan.

“Kereta dipandu Jiun Shyan bertmbung dengan Perodua Myvi dipandu Zainong. Satu lagi kereta iaitu Proton Wira yang dinaiki empat lndividu berada di beIakang Myvi tldak smpat memb rek sebelum terIanggar belakang kenderaan itu.

“Jiun Shyan disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian manakala Zainong ketika mendapatkan rwatan di Klinik Kesihatan Nenasi,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Katanya, kemaIangan itu turut menyebabkan penumpang Myvi, Yusof Alias, 59, mengalami kecede raan prah manakala pemandu dan penumpang Proton Wira tldak mengaIami sebarang keced eraan.

Tambahnya, ke.s disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah buat keluarga Allahyrhamah Zainong Abdullah. Moga suami dan anak anak arwh tabah. Moga r0hnya ditempatkan dikalangan orang yang soleh. Al fatihah

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*