Cari jodoh Azal, Zarina Zainuddin rela gajikan menantu kahwini anak avtisme

Pelakon Zarina Zainuddin menawarkan mahu membayar gaji kepada mana-mana wanita yang sanggup berkahwin, menjaga, mengurus dan membahagiakan anak kembar istimewanya iaitu Muhammad Razli Azral atau Azal, 25.

Memetik temubual bersama Media Hiburan, pelakon berusia 51 tahun itu mendedahkan sanggup berbuat demikian selepas adik kembar kepada Muhamad Razil Azral atau Azil, 25, yang juga autisme pernah menyatakan niat untuk berkahwin.

Mahu ‘gajikan’ menantu terima anak seadanya

“Kalau ada orang boleh jaga dan bahagiakan dia, saya sanggup bayar duit dan gajikan setiap bulan. Sekarang susah nak dapat orang yang ikhlas.
“Manalah tahu orang tu tak nak ‘free’ saja. Ditambah dengan keadaan anak saya yang macam ini, adakah yang sanggup?,” luahnya.

Sanggup pergi melamar bakal isteri anak

Menurut bintang drama ‘Bidadari Kiriman Tuhan’ itu, Azal tergolong dalam ‘mild autisme, berbanding abangnya, Azil yang memerlukan pengambilan ubat.

“Azal ni kategori ‘mild autisme’. Jadi, boleh buat sama saja macam orang lain. Saya sanggup pergi melamar orang itu jika ada yang betul-betul nak dengan dia.
“Kita kena berkorban juga untuk orang yang sanggup berkorban untuk anak kita. Bagi saya, itu tak salah kalau bagi dia gaji sekalipun. Sebab dia pun nak ada kehidupan dan beli apa yang dimahukan,” jelasnya lagi.

Zarina berkahwin dengan Dato’ Sri Dr. Abu Raihan Wan Jaafar pada 13 Julai 1993.

Mereka dikurniakan 4 orang anak lelaki iaitu Muhammad Adam Azrai Abu Raihan, Muhammad Naim Azrai Abu Raihan, Muhammad Raizal Azrai Abu Raihan (Azal) dan Muhammad Razil Azrai Abu Raihan (Azil).

Dua daripada empat anaknya itu menghidap autisme.

Sumber: Media Hiburan

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*