Brig3d Al-Q4ssam Kelvarkan Vide0 Lagv R4smi Pasvkan, Bvkti Perjvangan Dem1 Pal3stin

Sebut sahaja tentang pasukan tentera Pal3stin, mesti dalam kepala korang terdetik mengenai HAM4S, betul tak?

Istimewanya sayap ket3nteraan HAM4S, iaitu Briged Al-Qass4m bukan sahaja berani berperang menentang rejim Isra3l, malah mereka juga cendervng membangunkan senj4ta ber4t sendiri seperti roket dan sebagainya.

Siapa sangka, pejuang rakyat Pal3stin itu yang dulunya mempertahankan diri dengan menggunakan batu dan bom petrol kini memiliki senjata berat bagi memberi tentangan terhadap keg4nasan rej2m Isra3l.

Walaupun tahap kemvsnahan senj4ta dihasilkan tidak sama dengan roket rejim Isra3l, namun kesan psikol0ginya tetap sama, mengg3runkan musvh.

Brig3d Al-Q4ssam berjvang demi Pal3stin

Nak dijadikan cerita seperti yang ramai tahu, baru-baru ini Pal3stin dan Isra3l telah mengumvmkan genc4tan senj4ta.

Just3ru itu, rakyat Pal3stin meraikan kemenangan kecil mereka dengan mengadakan sambutan Aidilfitri di sekitar Masjid Al-Aqsa dan membina semula rumah serta kedai yang telah mvsnah akib4t ser4ngan zi0nis.

Bagaimanapun, bukan rakyat sahaja yang gembira, akan tetapi Brig3d Al-Q4ssam turut meraikan kemenangan itu dengan mengeluarkan satu vide0 lagu rasmi pasvkan tersebut.

Menerusi laman sosial Twitt3r, seorang pengguna yang sentiasa berkongsi maklumat tentang keadaan terkini di Pal3stin, JatIkhwan berkongsi vide0 berkenaan.

Menerusi vide0 terbabit, dapat dilihat pasukan tent3ra Al-Qass4m sedang berdiri teg4k dan menyanyikan lagu rasmi mereka beramai-ramai sambil dis4ksikan oleh rakyat Pal3stin.

Vide0 pendek berdurasi 1 minit itu sudah pasti membuatkan penonton berasa g3ntar dan ters3ntuh melihat wajah serta susvk tubvh insan-insan yang sanggup menvmpahkan dar4hnya berjvang demi pemb3basan tanah Pal3stin.

Secara umum, Brig3d AlQass4m mempunyai seramai 30,000 keanggotaan.

Walaupun jumlahnya tidak besar, namun sehingga kini ket3nt3raan Isra3l yang memiliki seramai 720,000 keanggotaan masih tidak mampu melumpvhkan pertah4nan Brig3d Al-Qass4m.

Sumber: Twitter JatIkhwan, om

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*