Bernikah di usia muda, Haqiem Rusli & isteri akui belum sedia timang zuriat

Setiap pasangan yang sudah berumah tangga pasti tidak lari dari soalan cahaya mata. Begitu juga yang dihadapi oleh penyanyi terkenal, Haqiem Rusli, 23 dan isterinya Anis Sofea apabila diajukan pertanyaan tersebut seusai majlis pernikahan pada 19 November 2021.

Walau bagaimanapun, ramai yang memuji cara penyanyi tu menjawab soalan daripada wartawan kerana merasakan dia cukup matang dalam mengulas isu zuriat diusia muda.

Masih muda lagi, belum bersedia

Menerusi perkongsian daripada pengguna TikTok dikenali sebagai ayzayyn, Haqiem menjelaskan yang mereka belum bersedia untuk menimang cahaya mata pada waktu terdekat memandangkan masing-masing baru berusia 23 tahun dan 19 tahun.

@ayzayyn#haqiemrusli #anissofea #hrxas #fyp #fyppppppppppppppppppppppp♬ original sound – π’œπ’΄πΈπ’΅ – Haqiem Rusli

Pemikiran yang bagus

Jawapan jujur dari Haqiem ini telah mendapat respon yang pelbagai daripada warganet. Rata-rata memuji jawapan bijak penyanyi lagu Tergantung Sepi itu kerana tahu merancang keluarga memandangkan berkahwin pada usia muda.

Justeru itu, rata-rata warganet telah meninggalkan komen mendoakan agar perkahwinan pasangan tersebut berkekalan hingga ke akhir hayat dan dikurniakan cahaya mata soleh serta solehah pada waktu yang tepat.

Ingat beranak tak sakit ke

Kalau mereka nak merancang biarkanlah

Dah sah senang nak berkepit memana

Untuk makluman, Haqiem Rusli dan pasangannya telah selamat bernikah pada 19 November 2021 pada jam 3.40 petang di Masjid Masjid Raja Haji Fi Sabilillah Cyberjaya.

Pada sebelah malam pula, majlis resepsi telah berlangsung meriah di SkyGlass Cyberjaya dengan kehadiran terhad ahli keluarga serta sahabat handai.

Haqiem telah memberikan RM100,000 kepada Anis Sofea sebagai wang hantaran dengan kos keseluruhan perkahwinan mereka dianggarkan bernilai RM7 juta.

Sumber: TikTok ayzayyn

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*