“Berat Ujian Negara Kita Kali Ini,” Ebit Lew Beli 2 Kontena Sejuk Beku Simpanan May4t, Serah Kepada Dua Hospital

Kemurahan hati dan kebaikan Ustaz Ebit Lew membantu insan yang memerlukan bukanlah tertumpu kepada satu golongan sahaja, namun turut meliputi golongan lain sama ada dari segi bangsa atau agama.

Terbaru melalui perkongsian di laman Facebook, Ebit Lew dan pasukannya telah membeli dua buah kontena sejuk beku simpanan mayat. Kedua-dua kontena itu terus diserahkan kepada Hospital Kepala Batas dan Hospital Sultan Abdul Halim Sg Petani.

Kontena itu juga telahpun dilengkapi dengan rak simpanan jenazah dan terus digunakan. Dalam pada itu, Ebit Lew juga menzahirkan rasa sebaknya apa mendengar cerita dari petugas barisan hadapan dan cara mereka berterima kasih.

Untuk lebih lanjut, ikuti perkongsiannya seperti di bawah:

Masa sampai tadi jadi sebak. Bila dengar cerita Dr dan pegawai hospital. Cara mereka berterima kasih buat saya jadi sebak sangat. Hari Sabtu kami berbual. Hari ini Selesa dah sampai katanya. Banyak lagi hospital memerlukan kontena ini. Doakan ye.

Berat ujian negara kita kali ini. Semoga Allah beri kekuatan buat Dr, Nurse, Frontliner, dan semua petugas KKM. Allah beri sembuh pada yang sakit. Semoga Allah mudahkan segala urusan pesakit dan keluarga. Menangis mendengar kisah-kisah di Hospital.

Terima kasih PDRM membantu memudahkan kerja misi bantuan ini. Terima kasih Team ATMS membantu tadi. Terima kasih semua kru Kasih umat di sg Petani. Terima kasih KKM. Terima kasih Pihak Hospital. Terima kasih tuan puan semua yang bersama kami selama ini. InsyaAllah kita akan cuba bantu dari semasa ke semasa. Pasakit dan yang meninggal dunia bukan orang lain. Keluarga kami juga. Sama-sama kita membantu dan mendoakan..-ebitlew

Sumber: Ebit Lew 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*