Pegawai Bomba, Azwanizam Temvi Aj4I Dalam Kem4Iangan.

MIRI: Seorang pegawai bomba m.aut selepas kereta yang dipandunya bersama dua penumpang terbabit kem4Iangan dengan sebuah Iori di perslmpangan lampu lsyarat Kilometer 8, Pujut 7, Jalan Miri-Lutong di sini awal pagi Sabtu.

Mngsa, Mohd Azwanizam Abdullah, 42, yang bertug4s di BaIai Bomba dan PenyeIamat Ba.tu Niah disahkan mninggal dunia di tempat kejadian oleh kakltangan pervbatan Hspital Miri kira-kira jam 5.45 pagi.

Ketua Jabatan S.iasatan dan Penguatkua.saan Traflk Sarawak Superintenden Alexson Na.ga Chabu berkata kemaIangan melibatkan sebuah kereta dipandu mngsa bersama dua orang lagi penumpang dan sebuah Iori itu berlaku kira-kira jam 4.30 pagi.

“KemaIangan berlaku dimana Iori dari arah Lutong menuju ke bandar raya Miri jalan lurus dan apabila sampai di Kilometer 8 Lampu lsyarat Pujut 7, tiba-tiba sebuah kereta dari arah Permyjaya menuju ke Piasau meIanggar bahagian sisi kiri Iori tersebut.

“Aklbat daripada kemaI4ngan, pemandu kereta mninggal dunia di tempat kejadian, penumpang hadapan kereta seorang lelaki berusia 43 tahun menerima rwatan di Zon Merah Hospital Miri.

“Manakala pemandu Iori seorang lelaki berusia 42 tahun dan penumpang belakang kereta terbabit seorang lelaki berusia 19 tahun tldak mengalami kecede.raan,” katanya dalam satu kenyataan media di sini.

Alexson berkata kem4Iangan menyebabkan kereta terbabit r0sak tervk di bahagian hadapan manakala Iori mengalami ker0sakan di bahagian sisi kiri.

“Kawasan kemaI4ngan adalah terang dengan adanya lampu jalan, dan ianya kawasan lampu lsyarat simpang empat dan cuaca masa kejadian adalah baik.

“Susulan itu, myat m4ngsa dibawa ke Bilik Myat Jabatan F0rensik Hspital Miri untuk tindakan be.dah s.iasat,” ujarnya.

Beliau berkata ke.s terbabit masih dalam si.asatan dan disi.asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah pada keluarga. Semoga r0hnya ditempatkan bersama org beriman dan soleh. Al fatihah

Sumber: utusan borneo

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*