‘Berakhir Sudah Dritamu..’ Pegawai TLDM Bertugas Di Kediaman PM MninggaI Dunia.

Putrajaya : Pegawai Tentera Laut Pw I Pwp Ezwan Hassan yang bertugas di Kediaman Perdana Menteri disahkan mninggaI dunia malam tadi.

PW Ezwan Hassan yang mende rita saklt jngkitan ku man dalam kepaIa sejak hujung tahun lalu menghmbuskan nfas terakhir 8.45 malam tadi berita sedlh ini turut dikongsi Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob melalui laman facebooknya.

Al fatihah إِنَّا ِللّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رٰجِعونَ Saya mendapat berita sdih, kehiIangan seorang pegawai yang berdedikasi dalam melaksanakan tugas-tugasnya sejak di Kementerian Pertahanan sehingga dipinjamkan ke Pejabat Perdana Menteri.

Allahyrham Pegawai Wa ran Ezwan Hassan mninggaI dunia pada jam 8:10 malam tadi.Semoga keluarga Allahyrham tabah menghadapi uj1an ini.

Semoga Allahyrham ditempatkan bersama para syuhada Alfatihah – Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Arw4h Ezwan Hassan sempat juga bertugas di zaman Be kas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dia juga turut menulis dilaman facebook nya pemrgian Arwh Ezwan Malam tadi Dapat mesej malam tadi.

Seorang be kas pembantu saya di kediaman rasmi Perdana Menteri dulu telah pulang ke rahmatuIIah.

Berasal dari Lahad Datu, Setiap hari Ezwan Hassan, yang juga angg ota Tentera Laut Diraja Malaysia, bantu uruskan keperluan bersama team, pastikan persiapan dan kelancaran harian saya dulu.

Harap isteri dan ahli keluarga arwh tabah menghadapi du gaan ini,Sama-sama kita doakan agar r0h arwh ditempatkan bersama mereka yang beriman. Al-Fatihah – Datuk Seri Najib Razak.

Majlis bacaan yasin juga turut dilakukan secara maya malam ini Assalmualaikum Selamat Petang Peju ang Ba ra 189/02 The Navy People serta Ahli Keluarga Yang Saya Horma ti di seluruh Malaysia.

Majlis Bacaan surah Yaa Sin & TahliI Arwh Skod kita yg disayangi 828675 PW I PWP EZWAN BIN HASSAN telah dijmput terlebih dulu dari kita semua. Butiran Majlis seperti ketetapan berikut:

Platform: Google Meet Ustaz Jemputan: Ssjn Irsyadi (Navy People)
Tarikh: 25 Jan 22Hari: Selasa.Masa: 1930H-2020H.

Ini tulis anak saudara arwh dilaman facebooknya Alhamulillah selesai sudah urusan pengebu mian Allahyrham pck Ezwan Hassn Kami sekeluarga mengucapkan terima kasih kepada semua keluarga yg dtg, jiran2, sahabat2, pasukan ATM, JPM dan semua pihak yang terlibat secara langsung dan tldak langsung diatas urusan Allahyrham.

M0hon d0a dan sedekah al fatihah buat Allahyrham. Semoga r0h Allahyrham dicucu ri rahmat dan ditempatkan bersama orang2 yang beriman. 18.12.1980 – 24.01.2022 -Muhammad Hardy Pu dar.

Arwh mninggaIkan seorang isteri dan sepasang cahayamata insan yang baik Allah sayang ramai yang turut merasai pemerg1an Arwh Ezwan termasuk Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dan Be kas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. Al fatihah.

Sumber: Datuk Seri Ismail Sabri

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*