Beka$ Presiden Perlis FA, Datuk Ahmad Amizal Shaifit MninggaI Dunia Aklbat C0VlD 19.

Kuala Lumpur: Be.kas Presiden Persatuan Bola Sepak Perlis (PFA), Datuk Ahmad Amizal Shaifit Ahmad Rafie yang pernah memimpin pasukan Singa Utara selama empat bulan disahkan mninggal dunia hari ini.

Perkhabaran itu dikongsi di laman Facebook Hemico HQ yang menyatakan Amizal Shaifit menghmbuskan nfas terakhlrnya sekali gus mengjutkan ramai pihak berkaitan berita terbabit.

Difahamkan, Allahyrham mninggal dunia di kediamannya di Puncak Alam, jam 3.45 petang tadi namun punca kemat.ian tldak diketahui.

Namun pihak pengurusan MSH Group meIaporkan arwh mninggal dunia petang tadi aklbat dijngkiti oleh wbak C0VlD-19.

Arena Metro yang menghubungi bapanya, Ahmad Rafie Shaari mengesahkan anaknya mninggal dunia selepas menghidap penykit kr0nik sebulan lalu.

“Setakat ini punca kemat.ian anak tldak diketahui lagi tapi sejak sebulan lalu memang dia ada menanggung saklt tapi tldak tahu puncanya.

“Saya reda dengan pemerg1an secara mengjut dan mengharapkan semua mema.afkan jika ada saIah dan siIap yang dilakukan Allahyrham,” katanya.

Ahmad Amizal menarik perhatian peminat bola sepak tanah air apabila memegang ta.mpuk kepimpinan PFA hanya dalam temp0h empat bulan sebelum meIetak jawatan.

Malah, ketika kepimpinannya itu, beliau boleh dikatakan agak berani apabila mengambil beberapa pemain berpengalaman tempatan dengan gaji yang ditawarkan agak lumayan untuk bera.ksi bersama pasukan berpangkalan di utara tanah air itu.

Namun, pasukan Perlis tldak sempat beraksi pada 2019 dalam saingan Liga Perdana berikutan Liga Bolasepak Malaysia (MFL) membataIkan penyertaan mereka selepas mendapati pasukan berkenaan tldak mempunyai kewangan kukuh termasuk berdepan masaIah tun.ggakan gaji sejak awal musim.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*