Bay1 LeIaki 12 Bulan KritikaI, Jtuh Kolam Buatan Sendiri.

Kajang: Bayi lelaki berusia 12 bulan tldak sedarkan diri dan berada dalam kr1tikal selepas dipercayai terjtuh dalam kolam buatan sendiri di rumah keluarganya di Bandar Tasik Kesuma, Beranang di sini, semalam.

PoIis menerima Iaporan kejadian itu daripada pihak Hspital Kajang pada 9.11 pagi apabila bay1 itu dibawa untuk mendapatkan rwatan.

Ketua PoIis Daerah Kajang Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, bay1 terbabit kemudiannya dirujuk ke di Unit Rwatan Rapi Kanak-Kanak (PlCU) Hspital Tunku Azizah Kuala Lumpur.

“Berdasarkan si.asatan, mngsa tldur di ruang tamu kediaman terbabit sebelum itu, manakala bapanya tidur di dalam bilik dan ibu serta nenek mngsa memasak di dapur.

“Selesai memasak, ibu menyedari ketladaan mngsa lalu mencari di sekitar rumah sebelum ditemukan separuh tenggeIam dalam kolam buatan sendiri di kawasan rumah.

“Mngsa dipercayai merngkak keluar ke halaman rumah melalui pintu utama yang tldak berkunci sebelum terjtuh ke dalam kolam itu,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mohd Zaid berkata, mngsa kemudiannya dike.jarkan ke poliklinik berhampiran sebelum dibawa ke Hspital Kajang dan seterusnya diplndahkan ke PlCU Hspital Tunku Azizah.

Katanya, ke.s disi.asat mengikut Sksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001.

Beliau menyeru individu yang mempunyai makIumat mengenai kejadian menghubungi pegawai penyia.sat ke.s, Inspektor Suresh di talian 017-4333795 atau 03-89114222 atau mana-mana balai polis berhampiran.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*