Baru Beberapa BuIan Bernikah, Pemuda Mavt Kereta EIak Bngkai Babl Bertembvng Iori.

Seorang lelaki mavt apabila kereta dipandunya bertembvng dengan sebuah lori selepas mengeIak bngkai bab1 di Kilometer 5, Jalan Kampung G4jah–Tanjung TuaIang berhampiran Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Pasir Salak hari ini.

Dalam kejadian pada jam 7.40 pagi itu, mngsa, Jamaludin Abdullah, 29, dari Malim Nawar meninggaI dunia di tempat kejadian akibat ceder4 p4rah di kepaIa.

Apa yang lebih memiIukan mgsa dikhabarkan baru melangsungkan perkahwinannya beberapa bulan yang lalu.

Ketua PoIis Daerah Perak Tengah, Superintendan Barudin Wariso berkata, kejadian berlaku ketika mngsa memandu sendirian dari arah Tanjung Tualang menghala ke Kampung Gajah.

Menurutnya, kemaIangan berlaku apabila mngsa dipercayai mengeIak bngkai bab1 di tengah jalan, menyebabkan kereta dipandunya masuk ke laluan bertent4ngan.

“Ini menyebabkan kereta mngsa bertembvng dengan sebuah Iori yang datang dari arah bertent4ngan.

“Mngsa mengaIami keceder4an p4rah di bahagian kepaIa dan meninggaI dunia di tempat kejadian manakala pemandu lori berusia 26 tahun tdak mengalami sebarang keceder4an,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Menurut Barudin, aklbat kemaIangan tersebut, kereta jenis Proton Wira dipandu mngsa remvk di bahagian sebelah pemandu.

Beliau berkata, myat mngsa dihantar ke Hspital Changkat Melintang dekat sini untuk bed4h slasat dan ke$ dislasat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber:K! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*