Bapa Dina Nadzir meninggal dunia

BAPA kepada penyanyi Dina Nadzir iaitu Mohd Nadzir Gulam Kadir, 64, menghembuskan nafas terakhir kira-kira pukul 8.10 pagi, Ahad.

Allahyarham meninggal dunia akibat masalah paru-paru di sebuah pusat perubatan di Johor Bahru dan perkara itu disahkan oleh pengurus Dina dikenali sebagai Mickey.

Mickey memaklumkan, arwah sebelum ini disahkan menghidap kanser dan dimasukkan ke hospital beberapa hari lalu akibat masalah paru-paru.

“Arwah memang ada penyakit kanser. Baru-baru ini dia mengalami kegagalan paru-paru dan dimasukkan ke hospital sejak beberapa hari lalu,” katanya.

Dina sempat bersama di sisi bapanya sebelum arwah menghembuskan nafas terakhir.

Mickey turut memberitahu Dina bersama ahli keluarga lain berada di sisi Allahyarham ketika menghembuskan nafas terakhir.

Sementara itu, jenazah akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Taman Impian Emas, Johor Bahru sebelum solat Asar pada Ahad.

Susulan berita sedih itu, Dina yang merupakan salah seorang peserta program Gegar Vaganza musim ke-9 (GV9) tidak akan membuat persembahan ada minggu keenam.

“Semestinya Dina tidak akan membuat persembahan malam ini. Dia sempat melakukan sound check pada Sabtu sebelum kami memaklumkan keadaan bapanya yang semakin kritikal.

“Dina pulang ke Johor sejurus menerima berita berkenaan,” katanya.

Pada minggu ini, Dina sepatutnya menyampaikan lagu berjudul Januari nyanyian asal Glen Fredly.

sumber:mStar

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*