Bantu ringan beban anggota, usahawan tawar jentolak musnahkan kebun haram

Seorang usahawan menawarkan enam buah jentolak miliknya sebagai salah satu usaha bagi membantu Jabatan Perhutanan Negeri Pahang (JPNP) dalam operasi memusnahkan kebun durian haram di Hutan Simpan Kekal (HSK) Batu Talam, Raub.

Menurut laporan Sinar Harian, Ali Omar menyuarakan hasrat murni bagi membantu anggota yang terlibat dalam operasi tersebut secara percuma melalui sebuah posting di laman Facebook miliknya semalam.

Saya sedia membantu secara percuma!

“Saya lihat dengan keluasan kawasan terlibat lebih 100 hektar, sangat luas jadi ia sedikit membebankan anggota terlibat.

“Dengan penggunaan lebih banyak jentolak ia akan mengurangkan beban dan masa anggota,” kata usahawan dari Kuala Krai, Kelantan itu.

Usahawan berusia 34 tahun itu berkata, dia akan terus menghantar jentera berkenaan ke lokasi terbabit sekiranya pihak JPNP bersetuju dengan khidmat yang ditawarkan.

Saya telah berhubung dengan pegawai jabatan dan nampaknya ada maklum balas positif. Jadi saya berharap dengan penggunaan jentolak terbabit dapat membantu pihak jabatan,” ujarnya.

Posting tersebut dikongsi hampir 4,000 kali dan menerima 6,600 tanda suka selain dihujani komen positif netizen yang menyokong hasrat Ali dalam usaha memelihara HSK daripada diceroboh pihak tertentu.

Sumber: Sinar Harian (Rosilawati Rosedi) , Facebook Ali Omar

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*