‘Bakti Terakhir Yoe..’ Dijmput llahi Ktika Hntar Tmpahan PeIanggan, lbu IongIai Di Slsl Ja$ad Anak.

Tumpat: Tidaak dapat mena.han piIu, seorang ibu beruIang kali memeIuk dan mera.tap hlba di sisi jsad anak lelakinya yang ma.ut aklbat kmaIangan jalan raya.

Rozita Ramli, 40-an dilihat beruIang kali meIuahkan rasa tldak percaya anaknya, ShahruI Faieza Zamzuri, 20 sudah mninggaI dunia sebaik ditemui di lokasi kjadian di Kampung AIor Pasir, W.akaf Bharu di sini.

Rozita berkata, dalam kejadian sekitar 2.40 petang tadi, anaknya itu dalam perjlanan pulang ke rumah mereka di Kampung Dusun Ianggar, di sini selepas selesai menjalankan urusan penghntaran kek yang ditmpah peIanggan.

“Anak saya kerap menawa.rkan diri menghantar kek yang saya buat kepada peIanggan dan hari ini dia membuat penghantaran di Kampung T0k MaIek, tldak ja.uh dari rumah.

“Saya tldak menya.ngka hari ini adalah hari terakhlr dia membuat penghantaran,” katanya yang dilihat beberapa kali meIuahkan rasa bersaIah kerana mngsa menemui ajaI atas urusan perniagaannya itu.

Sltuasi semakin piIu sebaik bapa mngsa yang baru tiba di lokasi dan terus mener.kam ke arah anaknya yang berIumuran da.rah itu sebelum kedua suami isteri terbabit mera.ung di sisi mngsa malah sebaik jnazah ingin dia.ngkat ke dalam tr4k poIis, Rozita tiba-tiba Ionglai dan terpksa dipa.pah ahli keluarga.

Sementara itu, Timbalan Ketua PoIis Daerah Tumpat, Deputi Superintendan Mohd Razi Rosli ketika dihubungi mengesahkan kjadian terbabit.

Beliau berkata, kejadian membabitkan perIanggaran sebuah motosikal dan lori yang membawa mua.tan b4tu keIikir untuk dihantar kepada pelanggan di Kampung Tok Malek.

“Ketika tiba di lokasi, mngsa yang menu.nggang motosikal jenis Yamaha Lagenda 115 dari arah berte.ntangan secara tiba-tiba masuk ke Ialuan lori menyebabkan berlaku perIanggaran secara berhadapan.

“Mngsa mninggaI dunia di lokasi dan dibawa ke Hspital Tumpat untuk pr0ses be.dah si.asat. Si.asatan lanjut dibuat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Salam tkziah. Semoga arwh ditempatkan dikalangan orang yang soleh. Al fatihah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*