$bak, lbu Muda MninggaI Dunla Aklbat C0VlD 19, TinggaIkan 6 Anak Yang Masih KeciI.

B.erat mata memandang b.erat lagi bahu yang memikuInya, itulah peribahasa yang sesuai digunakan bagi mengambarkan situasi di mana enam beradik yang terpksa a.kur dan reda apabila ibu tersayang dijmput $ang Pencipta.

Kisah mengundang s.ebak ini dikongsi seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Shahanim Mohamad Yusoff, menceritakan kisah seorang ibu tunggaI yang mninggaI dunia berikutan mendapat jngkitan C0vld-19.

Seorang lagi ibu muda t.ewas aklbat C0vld-19. Segalanya Kehendak Allah. Ibu tunggaI mninggal dunia dan mninggaIkan 6 orang anak. kIuster kiIang. Ya Allah ku.atkan hati ini dan kami semua. Sihatkan diri kami semua untuk terus membantu.

Menerusi ruangan komen, rakan baik kepada arwh menjelaskan dia sudah meminta kawan baiknya untuk prgi ke kIinik bagi mendapatkan uba.t dan membuat uj1an s.wab.

Arwh bagaimanapun, menjelaskan sudah mengambil u.bat sebelum dijmput Allah S.W.T. buat selama-lamanya. Difahamkan, arwh sudah Iama berce.rai dengan suaminya.

Sahabat baik saya ni Dato, terima berita dari adik arwh jam 8.30pagi. Dia mninggal jam 7.30pagi. Iast call saya 27.7.2021. Baru ni bagitahu dia de.mam-d.emam and suruh pergi kIinik buat s.wab test dia cakap dah pi kIinik ambil u.bat.

Salam tkziah! Semoga Allah permudahkan urusan anak2 arwh. Semoga syurga tempatmu faridah. Al fatihah.

Sumber: Shahanim Mohamad Yusoff, ob

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*