bersama nota di pintu p4gar b4yi masih bertali pus4t ditemvi

Berlakv di Georgetown Seorang b4yi lelaki yang masih bertali pus4t dan dibaluti tuala hijau, dit1nggalkan di pintu pagar Persatuan Perkembangan Kesihatan Keluarga Pulau Pinang, Jelutong di sini, malam tadi.

Turvt dijumpai bersama b4yi yang dipercayai baru dil4hirkan itu ialah sekeping nota bertulis T0long jaga bvdak ini.

Ketua P0lis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Soffian Santong, berkata b4yi itu ditemvi lelaki berusia 43 tahun, ketika melawat rakan lamanya di persatuan berkenaan kira-kira jam 7.40 malam.

Beliau berkata, ketika membuka pintu utama berhampiran pagar persatuan, lelaki terb4bit terlihat sesuatu yang dibaluti dengan tuala hijau dan ditinggalkan di atas jalan.

Ketika ditemui oleh lelaki terb4bit, b4yi berkenaan tidak men4ngis dan dalam keadaan baik sebelum dibawa masuk ke dalam pejabat persatuan itu bagi dipakaikan lampin dan pakaian.

“Rakan lelaki berkenaan yang berada di bangunan persatuan itu juga turut memberi susu formula kepada bayi terbabit,” katanya di sini, hari ini.

Mengulas lanjut, Soffian berkata, b4yi berkenaan kemudian dibawa menaiki ambulans bagi mendapatkan rawatan ke H0spital Pulau Pinang HPP berikutan dik3san mengalami jaundis.

Didapati tiada cap jari sempurna dapat dikesan pada nota yang ditingg4lkan bersama b4yi berkenaan.

“Kamera litar tertutup CCTV di situ tidak berfungsi pada hari kejadian, namun ada satu lagi CCTV berhampiran kawasan itu yang dipercayai boleh membantu si4satan.

Orang ramai yang mempunyai maklumat boleh menghubungi pegawai penyi4sat 019-4735105 atau menerusi WhatsApp rasmi Ibu Pejabat Polis IPD D4erah Timur Laut di talian 0195641822 atau ke b4lai p0lis yang berhampiran,” katanya lagi.

K3s disi4sat mengikut S3ksyen 317 Kanun Kes3ksaan.

Sumber : cempedakcheese

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*