B4yi 14 BuIan Jtuh Katil Di Rumah Pengasuhnya MninggaI Dunia.

Dungun: Bay1 lelaki berusia 14 bulan yang mengalami penda.rahan dan rtak kepaIa dipercayai terjtuh dari katil di rumah pengasuhnya di Paka, di sini, mninggaI dunia malam tadi.

Ketua P0Iis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah berkata, mngsa menghmbuskan nfas terakhlr di Unit Rwatan Rapi (lCU) Kanak-Kanak di Hspital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu jam 10 malam.

Katanya, mngsa yang sebelum itu tdak sedarkan diri dan terpksa menggunakan aIat bntuan pernfasan dibawa ke Jabatan Kecema.san dan Trau.ma HSNZ Kuala Terengganu kira-kira jam 5 petang kelmarin.

“Pemeriksaan terhadap bdan mngsa tldak menemui sebarang kecede.raan fizikal namun pemeriksaan imbasan t0mografi berkomputer (Ct S.can) mendapati mngsa mengalami pendrahan di ubvn kepaIa serta keret.akan di belakang kepaIa.

“Hasil soal s.iasat, pengasuh wanita berusia 24 tahun memaklumkan mngsa terjtuh secara terIentang dari katil dengan kepaIanya terhntak di Iantai ketika bermain.

“Pada mulanya, ke$ disi.asat mengikut Sksyen 31 (1) (a) Akta Kanak-Kanak 2001 tetapi kini ke$ disi.asat mengikut Sksyen 304 Kanvn Kesksaan kerana membnuh tnpa n1at.

“Kita akan men4han sspek untuk s.iasatan lanjut,” katanya

Akhbar semalam melap0rkan bay1 lelaki berusia 14 bulan mengalami penda.rahan dan rtak kepaIa selepas dipercayai terjtuh dari katil ketika berada di rumah pengasuhnya kelmarin.

Mngsa sebelum itu dihantar bapanya berusia 30 tahun ke rumah pengasuh jam 10.15 pagi sebelum lelaki terbabit bergerak ke kedai makan.

Bagaimanapun, lelaki terbabit menerima panggilan daripada isterinya memaklumkan anaknya mengalami masaIah di rumah pengasuh sebelum dia bergeg4s ke rumah wanita terbabit.

Sumber: hm

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*