Azizi Ank Yang Baik, Berbakti Smpai Hjung Nywanya.’lbu Arwh Azizi Sbak K0ngsi Dtik Kjadian.

KUALA TERENGGANU – Arwh Mohd. Azizi Jaafar yang rntung dalam kebaka.ran sebuah kereta di Jalan Kuala Terengganu-Kuala Berang berhampiran Kampung Wakaf Beruas di sini, pada Sabtu lalu merupakan anak yang taat kepada ibu bapa sehingga hjung nywanya.

Ibu mngsa, Zabedah Dagang, 68, berkata, anak bongsunya itu tkdak pernah meru.ngut menja­ganya yang menghldap knser u.sus dan suaminya, arwh Jaafar Abdullah, 76, yang mender1ta a.sma kr0nik.

Zabedah berkata, arwh Mohd. Azizi, 37, juga bersungguh-sungguh memenuhi hasrat ba­panya yang mahu menghmbuskan nfas terakhir di rumah.

“Arwh keIuar bersama abang sulungnya, Mohd. Jasmani pada jam 2 petang (hari kejadian) untuk membawa suami yang dirwat di w4d Hspital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) pulang ke rumah.

“Bagaimanapun hanya ­am­bu­Ians yang membawa suami dan Mohd. Jasmani yang sampai di rumah, manakala arwh anak saya tldak kelihatan. Iuluh hati apabila dimaklumkan mengenai kejadian menlmpanya,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Wakaf Mempelam di sini semalam.

Menurut Zabedah, dia tldak dapat tldur Iena kelmarin me­ngenangkan naslb yang menlmpa arwh anaknya selain blmbang keadaan suaminya yang nzak sebeIum wrga emas itu mning­gaI dunia pada jam 5 pagi kelmarin.

Kosmo! semalam meIaporkan kenderaan pelbagai guna jenis Perodua Alza yang dipndu arwh Mohd. Azizi terba.kar di Jalan Kuala Terengganu-Kuala Ber.ang berdekatan Kampung Wakaf Beruas mengaklbatkan mngsa ma ut seIepas meIecur hampir 90 peratus pada jam 7.05 malam, Sabtu lalu.

Lebih memiIukan, bapa arwh Mohd. Azizi mninggaI dunia selang 10 jam kemudian aklbat as ma kr0nik.

Bercerita Ianjut, Zabedah memberitahu, arwh anaknya mninggaIkan baIu, Roslinda Ahmad Ramzi, 32, dan tiga anak iaitu Nur Arisya, 12, Muhammad Rizqin, 6, dan Muhammad Ruzairi, 14 bulan.

“Kesi.hatan saya mer0sot sejak empat tahun lalu sehingga perlu menjalani pembe.dahan. Arwh anak saya dan keluarganya me­netap bersama di sini untuk menjaga saya dan suami.

“Arwh suami dirwat di HSNZ sejak 14 November lalu dan anak saya (arwh Mohd. Azizi) berke.ras untuk membawa puIang bapanya setelah keadaan kesiha.tannya semakin bu ruk,” katanya.

Tambah Zabedah, hubungan Mohd. Azizi dengan arwh suaminya rapat memandangkan dia merupakan anak lelaki bongsu.

“Walaupun amat perlt untuk diteIan, saya re.da kehiIangan dua insan tempat bergntung dalam sekeIip mata,” ujarnya.

Salam tkziah.semoga makcik Zabedah dan keluarga terus k.uat dan tbah. Moga Allah tmpatkan mereka bersama orang2 yang soleh.Al fatihah

Sumber: kosmo

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*