$ayu, Suami Sempat Jamah Masakan lbu Mentua Sebelum ‘Dijemput’ AjaI.

Masjid Tanah: Seorang bapa mentua tldak menyangka makan tengahari dinikmatinya bersama-sama menantu lelaki semalam adalah ‘detik terakhlr’ sebelum menantunya itu m.aut kemaIangan.

Dalam kejadian jam 3.30 petang semalam, mngsa, Mohd Harkam Harun, 40, ma.ut selepas motosikal ditunggang berIanggar dengan treler di Jalan Brisu – Slmpang Ampat, Alor Gajah di sini.

Solehi Hassan, 61, berkata, dia sempat menjamah makan tengah hari bersama menantunya itu sebelum Mohd Harkam memaklumkan mahu bertemu rakan di Kampung Brisu, Alor Gajah.

“Saya dan isteri menjaga dua anak lelaki arwh berusia empat dan lapan tahun setiap kali arwh dan isteri, Safrina, 38, keluar bekerja.

“Tetapi arwh tldak kerja semalam. Jadi dia datang makan tengah hari di rumah kami.

“Arwh berselera makan masakan ibu mentuanya sebelum menunggang motosikal untuk ke rumah kawannya kira-kira jam 3 petang,” katanya ketika ditemui di Tanah Perkburan Islam Kampung Ayer Molek, di sini, tadi.

Dia berkata, sebelum keluar, arwh yang bekerja sebagai pemandu jntera berat di Krubong sempat mengucup pipi anaknya,
Iziad, empat tahun, dan Izaril, lapan tahun, sambil berpesan supaya mereka tldak nakaI.

Solehi berkata, dia amat terkjut apabila menerima panggilan telefon memaklumkan menantunya itu ma.ut dalam kemaIangan.

Sementara itu, suasana piIu menyelubungi tanah perkburan berkenaan ketika jnazah arwh dikebvmikan kira-kira jam 11 pagi tadi.

Ketua PoIis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu berkata, mngsa terbabit kemaIangan dengan treler dipandu lelaki berusia 34 tahun.

“Motosikal ditunggang mngsa menuruni bukit c.uram di laluan seIekoh t.ajam manakala treler pula mendaki bukit. Mngsa dipercayai
gagaI mengawaI kenderaan sebelum terb.abas ke laluan bertntangan dan mermpuh treler itu.

“Akibatnya, mngsa cede.ra p.arah dan dikejarkan ke Hspital Alor Gajah. Dia disahkan mninggal dunia pada jam 4.25 petang,” katanya.

Salam tkziah buat isteri dan keluarga arwh, semoga kuat dan tbah dengan uj1an ini. Al fatihah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*