Ayah Sayang Adik..’ Anak 4 Tahun MninggaI, lsteri Dan Ank Sulung Prah Dihntam TreIer.

Machang: Seorang kanak-kanak perempuan m.aut dikenali sebagai adik Faqihah manakala ibu serta kakaknya cede.ra selepas terbabit dalam kemaIangan dengan sebuah treler di Kilometer 54.1 Jalan Kota Bharu-Kuala Krai dekat Kampung Pek, di sini, malam tadi.

Ketua PoIis Daerah Machang, Superintendan Mohamad Rusli Mat berkata, pada kejadian 7.30 malam itu, kanak-kanak perempuan berusia empat tahun mninggaI dunia di lokasi kejadian akibat kecede.raan prah yang dialami di badan.

Katanya, si.asatan awal mendapati, ketika kejadian, treIer yang dipandu lelaki berusia 44 tahun membawa muatan kereta dari arah Kuala Krai menghala ke Kota Bharu.

“Setibanya di lokasi kejadian, pemandu treler itu mene.kan brek secara perlahan, namun bahagian ‘ek0r’ treIer menghe.ntam ‘kepala’ treIer itu sehingga menyebabkannya terba.bas masuk ke laluan bertntangan dan pada ketika itu keadaan hujan serta jalan basah.

“Dalam masa, sebuah Perodua Bezza yang dipandu seorang wanita berusia 33 tahun dan dinaiki bersama dua anak perempuannya yang berusia empat dan enam tahun, dari arah Kota Bharu menghala ke Kuala Krai, diIanggar dan dihe.ret oleh treIer berkenaan ke sebelah kiri jalan.

“Akibat pertmbungan itu, pemandu kereta dan anaknya yang berusia enam tahun mengalami kecede.raan, namun seorang lagi anaknya disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian manakala pemandu treIer pula tidak mengalami kecede.raan.

Mngsa yang mengalami kecede.raan di hantar ke Hspital Machang untuk mendapatkan rwatan lanjut,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, punca kemaIangan yang berlaku disebabkan kecua.ian pemandu treler yang gagaI mengawaI kenderaan yang dipandu menyebabkan ia terba.bas dan masuk ke laluan bertntangan lalu bertmbung dengan sebuah Perodua Bezza.

“Kes disi.asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga encik Fakru Mijie dan isteri atas kehiIangan anak tersayang. Moga isteri dan ank sulungnya cepat smbuh. Al fatihah buat adik Faqihah si anak syurga.

Sumber: hm

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*