‘Auntie’ terkilan, bantuan dijanjikan tak kunjung tiba hingga dihalau keluar rumah

Dalam keadaan susah seperti ini, rasanya mana-mana pihak janganlah sesuka hati menabur janji untuk memberi bantuan tetapi terus senyap selepas mendapat segala butir peribadi pemilik.

Hal ini dirasai sendiri oleh seorang wanita apabila meluahkan rasa sedihnya selepas dijanjikan diberi bantuan namun janji hanya tinggal janji.

Dah kena halau keluar rumah

Menerusi perkongsian yang di buat akaun Twitter dikenali sebagai @jan_1513, wanita tersebut ditemui ditepi jalan memaklumkan bantuan yang dijanjikan langsung tak kunjung tiba sehinggalah dia dihalau keluar dari rumah kerana tidak mampu membayar sewa.

Dah janji tapi terus tak nampak bayang

Menerusi makluman dari warganet yang memahami apa yang diluahkan oleh wanita tersebut, dia menyatakan yang dia tidak mempunyai duit untuk makan dan sewa rumah lagi. Ada pihak datang meminta maklumat diri dan anaknya bagi memberikan bantuan, namun sehingga sekarang masih tiada.

Wanita itu juga memberitahu yang dia masih mampu bekerja, cuma ketika ini tidak dapat berbuat demikian kerana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Tak faham dia kata apa, tapi rasa sakitnya

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet berasa kasihan dan bersimpat dengan nasib yang menimpa wanita terbabit.

Mereka juga meluahkan rasa kesal terhadap pihak-pihak yang dinyatakan kerana memberikan ‘janji palsu’ kepada orang yang benar-benar terdesak serta dalam kesusahan sehingga dihalau keluar dari rumah berikutan tidak mampu lagi membayar sewa.

Sumber: Twitter jan_1513

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*