‘Arwh Seorang Pakar B1us Yang Baik, ‘Prginya’ Dr Noor Zairul Dalam KmaIangan Jlan Raya.

BATU PAHAT – Seorang dktor pakar b1us ma.ut apabila kereta yang dinaikinya terbbas sebelum mermpuh sebuah kenderaan lain dalam kejadian di Kilometer 2, Jalan Kluang-Batu Pahat di Taman Koperasi Bahagia, di sini pagi Sabtu.

Ketua PoIis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Ismail Dollah berkata, dalam kejadian kira-kira jam 9 pagi itu, mngsa, Dr Noor Zairul Muhamad, 50, mninggal dunia di tempat kejadian akibat kecede.raan prah di bahagian kepaIa dan bdan.

“Hasil s.iasatan awal mendapati, mngsa memandu kereta jenis Porsche Coupe seorang diri dan dari arah Bandar Batu Pahat ke arah Sri Gading.

“Bagaimanapun, apabila sampai di tempat kejadian, kereta yang dipandunya hiIang kawaIan lalu melnggar tiang lampu di batu penghdang tengah jalan dan terbbas memasuki laluan bertntangan serta bertembvng dengan sebuah kenderaan pelbagai guna jenis Toyota Vellfire yang dipandu seorang lelaki berusia 31 tahun.

“Akibat kemaIangan itu, mngsa mengalami keceder.aan prah dan ma.ut di tempat kejadian, manakala pemandu MPV itu ced.era di bahagian kepaIa dan telah dibawa ke Hspital Pantai untuk rwatan lanjut,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian.

Jelas beliau, mngsa yang juga dktor pakar di Bahagian Anestesi0logi dan Rwatan Krltikal Hspital Pantai, Batu Pahat kemudiannya dibawa ke Hspital Sultanah Nora Ismail, di sini untuk bdah s.iasat.

Apa yang memiIukan rata2 kenalan arwh menyifatkannya sebagai seorang sahabat dan dktor yang sangat baik.

Tambahnya, si.asatan lanjut masih dijalankan dan ke$ disi.asat di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sementara itu, Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Penggaram, Penolong Kanan Penguasa Bomba Saifulle Idris berkata, pihaknya menerima panggilan kece.masan kira-kira jam 9 pagi, sebelum 16 anggota dikejarkan ke tempat kejadian.

“Sebaik tiba, kita dapati terdapat dua mngsa yang terlibat dalam kemaIangan itu, yang mana saIah seorang mngsa terseplt.

“Kita bertindak mengeluarkan mngsa menggunakan peralatan khas dan menyerahkan mngsa kepada pihak kesihatan dan poIis untuk tindakan lnjut,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga arwh Dr Zairul. Sesungguhnya Allah SWT lebih menyayangi arwh. Semoga r0hnya bersama orang2 yang soleh. Al Fatihah.

Sumber: sinar

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*