Amirul Anak Dan Sahabat Yang Baik..’ Dijmput AjaaI Ketika Pulang Dari Mencari Rezeki.

KOTA TINGGI – Seorang operator kilang ma.ut selepas kereta Perodua Alza dipandu terlibat kemaIangan dengan sebuah Toyota Hilux di Kilometer 6 Jalan Mawai – Tanjung SediIi, Kampung Sayang di sini pagi hari ini.

Ketua PoIis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Hussin Zamora berkata, kejadian pada jam 11.45 pagi itu menyebabkan mngsa, Muhamad Amirul Zakur Zulkefli, 23, ma.ut di lokasi kemaIangan.

Menurutnya, s iasatan awal mendapati mngsa yang bekerja sebagai 0perator kilang k0mponen elektr0nik di Bandar Tenggara dikatakan dalam perjalanan balik ke rumahnya di Tanjung Sedili di sini.

Manakala, Toyota Hilux dipandu seorang lelaki 46 tahun bersama tiga penumpang daripada Felda Tenggaroh menghala ke bandar Kota Tinggi.

Rata2 saudara dan kenalan arwh tkjut dengan pmerg1an Amirul yang disifatkan seorang anak dan sahabat yang baik. Arwh dikhabarkan sedang berpuasa sunat pada hari kjadian.

“S.iasatan mendapati kemaIangan dipercayai berlaku ketika Perodua Alza melalui jalan itu telah terb.abas memasuki laluan bertentngan lalu hiIang kawaIan dan meIanggar Toyota Hilux yang berada dilaluan bertentngan,”katanya dalam kenyataan hari ini.

Hussin berkata, ek0ran perInggaran itu telah menyebabkan Toyota Hilux terjtuh ke dalam Iongkang yang berada di bahu kiri jalan menghala ke Kota Tinggi.

Katanya, pemandu Toyota Hilux dan tiga orang lagi penumpang dibawa ke Hspital Kota Tinggi (HKT) untuk rwatan lanjut.

“Myat mngsa dibawa ke HKT untuk urusan b.edah s.iasat dan ke$ disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,”katanya.

Salam tkziah diucapkan. Semoga ahli kluarga arwh tbah menerima ujian ini. Semoga syurga tempat Amirul. Al Fatihah.

Sumber: K! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*