Allahy4rham Benjy Selamat Dikebvmikan, Keluarga Dapat Tonton Guna Panggilan Video

Jenaz4h Allahy4rham Benjy selamat dikebvmikan di Tanah Pem4kaman Waqaf Pasar 4 Klambir Lima Kampung Medan, Indonesia, kira-kira pukul 12.34 tengahari waktu Malaysia hari ini.

Adik bongsu Allahy4rham iaitu Inessa Irdayanty memberitahu dia dan keluarganya dapat menyaksikan proses pengebumian arw4h menerusi panggilan video di aplikasi WhatsApp.

Bersyukur semuanya berjalan dengan lancar, Inessa turut berterima kasih kepada Penj4ra Tanjung Gusta Medan yang menampung kos pengebvmian dan semua bantuan melibatkan arw4h.

Pihak penj4ra menampung kos pengebvmian Allahy4rham Benjy.

“Alhamdulillah, jen4zah Ben telah selesai dikebvmikan lebih kurang pukul 12.45 tengahari waktu Malaysia. Kami dapat menyaksikan pengebvmian sebagai keluarga melalui panggilan video di Whatsapp daripada penj4ra.

“Pihak penj4ra juga memaklumkan kepada kami bahawa mereka menanggung kos pengebvmian tersebut.

“Kami sekeluarga sangat berterima kasih dan terhutang budi dengan Penj4ra Tanjung Gusta Medan atas setiap bantuan dan urusan berkenaan Benjy, ” kata Inessa.

Berita Benjy atau nama sebenarnya Khaeryll Benjamin Ibrahim, 43, men1nggal dvnia akib4t peny4kit asm4 pada Ahad di Hospital Besar Royal Prima, Medan, Indonesia mengejvtkan dunia hiburan tanah air.

Kami dapat menyaksikan pengebvmian sebagai keluarga melalui panggilan video di Whatsapp daripada penj4ra. -Inessa Irdayanty

Arw4h mengh1dap peny4kit asm4 yang kron1k sejak beberapa tahun lalu selain turut mengalami mas4lah berkaitan p4ru-p4ru dan sering mendapatkan raw4tan di hospital sejak kebelakangan ini.

Dalam pada itu, Inessa turut mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang berbesar hati ingin menderma bagi membantu kos bayaran pengebvmian Allahy4rham.

Menurut Inessa, sesiapa yang berhasrat menghulurkan derma boleh berbuat demikian dengan menyalurkannya kepada pertubuhan amal pilihan atas nama arwah Benjy.

“Terima kasih kepada semua orang yang menawarkan untuk menderma bagi membantu kos bayaran pengebvmian.

Foto kenangan Benjy bersama ibunya, Azean Irdawaty.

“Jika anda masih berhasrat untuk derma, saya harap anda derma di pertubuhan amal pilihan anda atas nama Ben dan juga sedekahkan Al-Fatihah.

“Kami nak berterima kasih lagi sekali kepada setiap pihak, individu, organisasi dan netizen atas doa serta ucapan t4kziah yang dikirimkan, ” ujarnya.

Benjy dit4han di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Namu, Deli Serdang Sumatera Utara oleh pihak Kastam dan Eksais republik itu sejurus tiba dari Kuala Lumpur pada April 2017.

Anak sulung kepada Allahyarham Azean Irdawaty ini disy4ki memiliki d4d4h jenis sy4bv seberat 4.5 gram yang disembunyikan pada bahagian duburnya.

Pada 18 Oktober 2017, Benjy dij4tuhi hvkum4n penj4ra selama 11 tahun tiga bulan selepas didapati bers4lah oleh Mahkamah Daerah Medan, Indonesia.

Sumber: Mstar

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*