Allah jaga! Budak kekal tenang, meski ular senduk menyelinap bawah badan

Baru-baru ini, tular sebuah video memaparkan seorang kanak-kanak lelaki kelihatan tenang meskipun hakikatnya berdepan dengan detik cemas apabila terdapat seekor ular senduk di bawah badannya.

Ular bawah badan budak

Menerusi hantaran dikongsikan pengguna TikTok dikenali Mia Zara, reptilia berwarna hitam berkenaan menyelinap masuk ke bawah badan kanak-kanak berkenaan sewaktu berada di rumah pengasuh.

Namun, pengasuh kanak-kanak tersebut memintanya untuk tidak melakukan sebarang pergerakan dan kekal bertenang memandangkan reptilia berkenaan amat sensitif dan akan menyerang jika berasa terancam.

Dalam pada itu, pengguna terbabit meluahkan rasa syukur apabila kanak-kanak berkenaan diberi perlindungan oleh-Nya dan selamat daripada sebarang ancaman bahaya tidak diingini.

Bukan ular mainan, nasib baik semuanya selamat

Sementara itu, ibu kepada kanak-kanak berkenaan tampil menjelaskan bahawa ular yang berada di bawah badan anaknya bukanlah mainan seperti disangka orang ramai, sebaliknya ular senduk.

Katanya lagi, anaknya itu kini berada dalam keadaan selamat selepas berjaya diselamatkan oleh pihak bomba.

“Salam, ini anak saya. Alhamdulillah, anak saya selamat.

“Untuk pengetahuan, ini bukan ular mainan, ular senduk. Amat berbiasa. Tapi, Allah jaga anak saya,”maklumnya.

Dalam pada itu, terdapat warganet meminta wanita berkenaan berkongsi amalan hariannya yang membolehkan anak-anak terlindung daripada bahaya.

“Setiap hari nak pergi kerja, saya berdoa dan bertawakal kepada Allah dan minta Allah jaga anak-anak saya semasa saya mencari rezeki,”jawabnya.

Sumber: TikTok @mummy_miazaraa

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*