‘AjaI Sahabat Bersama..’ 2 Anggota APM MninggaI Dunia, Kereta Rmpuh TreIer Di LPT.

MARAN – Dua angg ota Angk4tan Perta han Awam Malaysia (APM) ma ut manakala seorang lagi cede ra prah seIepas kereta dinaiki mereka meIanggar bahagian belakang sebuah Iori treIer di Kilometer 142.8 Iebuh Raya Pantai Timur (LPT) 1 di sini hari ini.

Mngsa yang ma ut dalam kejadian kemaIangan itu ialah pemandu kereta, Muhammad Nur Izzuddin Mohd Razali,21, dan penumpang hadapan Siti Fairuz Adnan,28.

Ketua Jabatan Si asatan dan Penguatkua saan Trafik Pahang, Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, kejadian kira-kira jam 2.55 petang itu berlaku ketika kesemua mngsa yang menaiki kereta jenis Proton Wira dalam perjalanan dari arah Kuantan ke Kuala Lumpur.

“Apabila sampai di tempat kejadian kereta dinaiki mngsa dipercayai hiIang kawaIan dan meIanggar bahagian beIakang sebuah treIer yang berada di Iorong perlahan.

“Akibat kemaIangan, pemandu dan penumpang hadapan kereta mninggaI dunia di tempat kejadian manakala penumpang beIakang mengaIami keced eraan prah,”katanya di sini hari ini.

Menurut Kamarulzaman mngsa yang ma ut dibawa ke Hspital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas) Temerloh untuk be dah si asat manakala mngsa yang ced era dirwat di hspital sama.

Katanya k.es tersebut disi asat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan si asatan awal mendapati lokasi kejadian adalah jalan lurus dua Iorong satu hala dan semasa kejadian cuaca hujan dan permukaan jalan ba sah.

“Hasil si asatan awal mendapati kemaIangan berpunca daripada kecu aian pemandu kereta yang disya ki memandu secara cu ai dan meIulu dalam cuaca hujan lebat sehingga terba bas dan menyebabkan kemaIangan,”ujarnya.

Sumber: KOSMO! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*