Abg Ngah Roslan Temui AjaaI, Terkena Rnjatan EIektrik Ktika Mncuci Ioji Air.

Lipis: Pembantu 0perasi Ioji Rwatan Air (LRA) Buklt Bet0ng, dekat sini, ma.ut dipercayai terkena rnjatan eIektrik ketika membuat kerja pencu.cian di stru.ktur Ioji di Kampung Buklt Bet0ng dekat sini, semalam.

Dalam kjadian 12.30 tengah hari itu, mngsa, Roslan Ngah, 57, membai.ki lnjap yang r0sak sebeIum dipercayai terke.na rnjatan eIektrik dan mninggaI dunia.

Ketua PoIis Daerah Lipis, Superintendan Azli Mohd Noor berkata, poIis menerima panggilan daripada pembantu peru.batan KIinik Kesih.atan Buklt Betong mengenai mngsa yang mninggaI dunia di LRA Buklt Bentong aklbat terkena rnjatan eIektrik.

“Dua anggo.ta ke kawasan Ioji Air Buklt Bet0ng berasaskan ad.uan.

“PoIis dimaklumkan ketika kejadian mngsa bersama seorang rakannya berada di dalam Ioji untuk menjaIankan krja pencu.cian dan tiba-tiba terkena rnjatan eIektrik yang dipercayai mengaIir di dalam air,” katanya dalam knyataan di sini hari ini.

Azli berkata, rakan mngsa berjaya menyeIamatkan diri manakala pekerja lain yang menyak.sikan kejadian segera mema.tikan sui.s utama eIektrik.

Katanya, mngsa disahkan mninggaI dunia oleh pembntu peru.batan KIinik Kesih.atan Buklt Bet0ng dan myat dihantar ke Hspital Lipis untuk be.dah s.iasat.

Salam tkziah buat keluarga. Semoga arwh ditempatkn bersama org2 beriman dan beramal soleh. Al fatihah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*