Abang Viva akui dah miliki calon isteri – “Tengah dalam proses ujian lagi..”

Selepas kerap ditanya soal jodoh daripada warganet, wira banjir Azwan Omar atau dikenali sebagai Abang Viva akhirnya mengakui sudah memiliki calon isteri.

Memetik laporan Malaysia Gazette, perkara tersebut didedahkan ketika lelaki berusia 30 tahun itu melakukan sesi Facebook Live dan TikTok Live sekitar jam 8.50 malam tadi.

Rajin menjawab soalan pengikut, justeru terdapat seorang individu tidak melepaskan peluang bertanya bilakah dia akan menamatkan zaman bujangnya.

Tonton minit ke 3:54 & 9:39

“Alamak bila nak kawen ek, Insya-Allah calon dah ada tapi belum dibuat betul-betul, diconfirmkan lagi. Calon dah ada tengah dalam proses ujian lagi,” katanya sambil ketawa kecil.

Tidak lama selepas itu, Azwan yang mempunyai lebih 88,000 pengikut di Facebook dan 4,000 di TikTok diajukan satu lagi soalan ‘cepumas’ daripada warganet lain sehingga dilihat agak terkedu.

“Salam, tak ajak Emelda ke malam ni gi (pergi) makan?,” tanya warganet tersebut di ruangan komen sambil dibaca Azwan.

“Aik, jangan buat kantoi,” jawab lelaki berasal dari Melaka itu seolah-olah menggambarkan gadis bernama Emelda berkenaan adalah calon isteri dimaksudkan.

Terdahulu, Azwan menjadi ‘fenomena’ di media sosial selepas kisahnya yang membawa bot menaiki Perodua Viva bagi membantu mangsa banjir tular sekali gus mendapat tempat di hati masyarakat.

Hanya berbekalkan RM50, siapa sangka tindakan murninya itu dibalas dengan pelbagai rezeki seperti sebuah kereta pacuan empat roda (4×4) dan banyak lagi.

Sumber: Malaysia Gazette (Reza A Hamid) , Facebook Azwan Omar

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*