Niat Pahala Untuk Suami, BaIu Abam Bocey Sdekahkan Makanan Untuk PeIanggan Kedainya

Berlaku di Kuala lumpur BaIu Allahyrham Abam Bocey, Nurhidayah Mohd Ali akan sedkahkan mi kari dan bihun sup kepada pelanggan yang datang ke kedai HidayahAbamHamzah miliknya di Medan Selera Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB), Jalan Tebedu, Sabak Bernam esok bagi memenuhi niat dibuat ke atas suaminya yang mninggaI dunia pada 10 Februari, tahun lalu.

Nurhidayah ketika dihubungi berkata, disebabkan perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), dia tdak dapat membuat majlis tahIil buat Allahyrham suaminya itu.’

“Saya sudah niatkan untuk Allahyrham suami, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan serta Allahyrham abang-ababg saya iaitu Rosli, Azmi dan Ismail Mohd Ali. Semoga r0h mereka di tempatkan dalam kalangan orang beriman dan beramal soleh,” katanya ketika dihubungi Harian Metro di Sabak Bernam.

Nurhidayah mengakui, banyak liku dan cabaran hidup harus dilaluinya selepas arwh tiada, namun dia bersyukur Allah membntu mempermudahkan segala urusannya.

“Alhamdulillah, Allah ada. Walaupun terlalu banyak Iiku dan cabaran hidup saya sepanjang setahun selepas ketiadaan arwh, semuanya Allah permudahkan. Terima kasih kepada mak, abah dan keluarga.

“Selain itu, pada semua yang sentiasa menyokong saya, memberi kata-kata semangat, selalu mendoakan yang baik-baik untuk saya dan anak, termasuk buat arwh suami. Semoga segala doa yang baik-baik daripada kamu semua, berbalik pada kalian semua juga,’ katanya.

Abam mninggaI dunia di rumahnya, tahun lalu selepas dua hari mengalami dmam. Arwh meninggaIkan baIu dan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey, kini berusia setahun tujuh bulan.

SUMBER: Harian Metro

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*