“Abah janji tak marah2 lagi..” – Bapa nafi anak cuba gantung diri akibat tekanan

Seorang bapa tampil membuat laporan polis susulan dakwaan netizen yang menuduh anak lelakinya cuba menggantung diri akibat tertekan dengan sesi Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR).

Menurut laporan Harian Metro, Ketua Polis Daerah Melaka Tengah Asisten Komisioner Afzanizar Ahmad berkata, bapa kanak-kanak lelaki itu hadir ke Balai Polis Bukit Baru, Melaka petang semalam

Satu laporan polis penafian diterima pihak kami daripada seorang lelaki berusia 40 tahun berhubung kenyataan tular di media sosial berhubung gambar anaknya yang ditahan di hospital.

“Hasil keterangan daripada bapa kanak-kanak itu menyatakan, anaknya ditahan di wad kerana terjatuh daripada buaian di hadapan rumah,” katanya.

Malah, bapa kanak-kanak tersebut juga menafikan anaknya yang berusia 12 tahun itu tertekan akibat PdPR sehingga dimasukkan ke dalam wad seperti tular di media sosial.

Posting asal

Terdahulu, tular tangkap layar foto di wad itu dengan kapsyen ‘jauh menyimpang’ dari posting asal ditulis segelintir pengguna Facebook yang tidak bertanggungjawab.

Posting yang ditularkan

Sumber: Harian Metro (Nuraliawati Sabri) , Facebook Junaidi Sulaiman

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*